Zapiekanka rybna
3 filety z dorsza atlantykiego
Szklanka mrozonych warzyw (marchew, groszek, kukurydza)
Pol pora
Szklanka mrozonych warzyw (marchew, groszek, kukurydza)
Pol pora
Na sos:
450 ml mleka
4 lyzeczki maki kukurydzianej
Spora garsc tartej mozzarelli
Garsc poszatkowanej natki pietruszki
Kilka kropel soku z cytryny
Pieprz
Na wierzch:
1 batat
3 ziemniaki
1 lyzka masla
Przygotowanie:
Filety z dorsza skropic sokiem z cytryny i ulozyc na dnie zaroodpornego naczynia, na filet ulozyc mrozone warzywa, nastepnie pokrojonego w krazki pora. W garnku wymieszac skladniki na sos. Gdy zacznie powoli gestniec zalac rybe z warzywami. Na wierzch wylozyc ugniecione razem ugotowane bataty z ziemniakami. Piec w 190 stopniach przez ok 25-30 minut.
#zapiekankarybna #dorsz #filet #ryba #bataty
450 ml mleka
4 lyzeczki maki kukurydzianej
Spora garsc tartej mozzarelli
Garsc poszatkowanej natki pietruszki
Kilka kropel soku z cytryny
Pieprz
Na wierzch:
1 batat
3 ziemniaki
1 lyzka masla
Przygotowanie:
Filety z dorsza skropic sokiem z cytryny i ulozyc na dnie zaroodpornego naczynia, na filet ulozyc mrozone warzywa, nastepnie pokrojonego w krazki pora. W garnku wymieszac skladniki na sos. Gdy zacznie powoli gestniec zalac rybe z warzywami. Na wierzch wylozyc ugniecione razem ugotowane bataty z ziemniakami. Piec w 190 stopniach przez ok 25-30 minut.
#zapiekankarybna #dorsz #filet #ryba #bataty
Komentarze
Prześlij komentarz