Kruche meduzy

Skladniki:
Na ciasto:
200g maki
100g zimnego masla
1 jajko
Ziola (tu czarnuszka, oregano, tymianek, kolendra)

Na farsz:
Garsc lisci szpinaku
Pol szklanki ciecierzycy
2 plastry sera koziego
Przygotowanie:
Skladniki na ciasto szybko zagniesc, owinac folia spozywcza i wlozyc na godzine do lodowki. Nastepnie podsypac delikatnie maka i rozwalkowac. Przy uzyciu okraglej foremki (ja uzylam szklanki o dosc malej srednicy) wycinac okragle ksztalty. Ukladac kolejno (jak na zdjeciu)1-2 liscie szpinaku, 3-4 ziarna ciecierzycy i kawalek sera koziego. Przykryc ciastem i przy uzyciu widelca dociskac brzegi.Na kniec nakluc widelcem posrodku Piec w 190 stopniach przez 20-25 minut (do zarumienienia ciasta). Zrobilam tez druga porcje ciastek z farszem z pieczarek i szczypiorku.


Komentarze

Popularne posty