Waniliowe lody sernikowe

Widzialam kiedys lody sernikowe w sklepie, ale mialy absolutnie paskudny sklad, opetana rzadza sernikowa i ku uciesze mojej corki, postanowilam zrobic zdrowa wersje takich lodow
Czas przygotowania: 20 minut+czas na zamrozenie
Skladniki:
Sklanka mrozonych malin
Na serowa mase:
180g kremowego serka philadelphia (badz innego)
250 ml fresh cream
Pol laski wanilii
2 lyzki syropu klonowego
Na 'spod':
Pol szklanki platkow migdalow
1 lyzka syropu klonowego
1 plaska lyzeczka kakao
1,5 lyzki oleju kokosowego
Przygotowanie:
Maliny zblendowac. Skladniki na mase serowa zmiksowac. Rozpuscic olej kokosowy, zblendowac z migdalami, kakao i syropem kolonowym. Moj blender siadl wiec przy uzyciu mlotka rozkruszylam migdaly i wymieszalam wszystko lyzka,ale blenderem wyjdzie to na pewno lepiej. Wlewac do foremek do lodow kolejno: mus, mase serowa i na koncu migdalowy spod. Jak ktos nie ma takich foremek, to mozna zrobic to samo w formie bloku.Wlozyc do zamrazarki na kilka h (ja wyjelam po 4)

Komentarze

Popularne posty