Babeczki z maslem orzechowym bez pieczenia

Skladniki:
5 lyzek oleju kokosowego
1 lyzka kakao
1/3 szklanki wiorkow kokosowych
1 lyzeczka miodu (po roku)
Pol szklanki masla orzechowego
4 lyzeczki dzemu (tu brzoskwiniowy,ale moze byc inny)

Przygotowanie:
Rozpuscic 4 lyzki oleju kokosowego, dodac kakao i wiorki. Wlac po 1 lyzce powstalej masy do 4 foremek do babeczek. Troche masy powinno zostac na pozniej. Wstawic do lodowki na ok 10-15 minut. W tym czasie rozpuscic w garnku 1 lyzke oleju kokosowego z maslem orzechowym, po przestudzeniu dodac lyzeczke miodu, dokladnie wymieszac. Wyjac z lodowki foremki i wlozyc do kazdej z nich po 1 lyzce orzechowej masy, a na nia ulozyc po 1 lyzeczce dzemu, ponownie wstawic do lodowki na 20 minut. Po tym czasie ponownie rozpuscic pozostala kakaowa mase i polac na wierzch babeczek. Wstawic do lodowki na 2 h (ja wyjelam po 1 h, bo nie moglam wytrzymac:P i nie do konca masa stezala,ale po 2 h powinny byc idealne)
‪#‎babeczki‬ ‪#‎masloorzechowe‬ ‪#‎deser‬ ‪#‎bezjajka‬ ‪#‎bezpieczenia‬
Inspiracja: http://www.texanerin.com/…/peanut-butter-and-jelly-peanut-b…

Komentarze

Popularne posty