Sniadaniowe bulki drozdzowe z kolorowymi jajecznicami

Skladniki:
Na bulki:
2 szklanki maki
Saszetka suszonych drozdzy
1 jajko
Pol szklanki mleka

Na jajecznice:
Zielona: 3 jajka, garsc lisci szpinaku
Smerfna :) : 3 bialka, pol liscia czerwonej kapusty
Przygotowanie:
Laczymy skladniki na bulki i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrosniecia.Ponownie zagniatamy. Nastepnie formujemy bulki, wykladamy na blache wylozona papierem do pieczenia i pozostawiamy na kolejne 30 minut, aby bulki troche podrosly. Wstawiamy do piekarnika na ok 15-20 minut, pieczemy w 200 stopniach. W tym czasie przygotowujemy jajecznice. Blendujemy skladniki na zielona i niebieska jajecznice i smazymy na patelniach. Bulki po wystudzeniu pozbawiamy polowy wnetrza i w zaglebienia wkladamy nasze jajecznice.

Komentarze

Popularne posty