Orzechowo-migdalowa czekolada

Skladniki:
3/4 szklanki oleju kokosowego
0,5 szklanki kakao
3 lyzki miodu (po roku, wczesniej mozna zastapic syropem klonowym)
Na mase orzechowa:
2 lyzki masla orzechowego
3 lyzki masla migdalowego (otrzymujemy je przez dlugi blendowanie migdalow)
2 lyzki oleju kokosowego

Przygotowanie:
W garnku mieszamy olej i kakao. Po przestudzeniu dodajemy miod. Powstala czekolade przelewamy na blache wylozona papierem do pieczenia, rownomiernie rozprowadzajac szpatulka. Studzimy przez ok 5 minut. W tym czasie podgrzewamy skladniki na mase orzechowa, dokladnie laczac skladniki. Na przestudzana czekolade wylewamy mase orzechowa i przy pomocy wykalaczki mieszamy, tworzac takie bohomazy :)
Wstawic do lodowki na godzine. Pokruszyc, przechowywac w lodowce badz zamrazarce.
Inspiracja:http://www.yummly.com/…/Chocolate-Peanut-Butter-Cup-Bark-96…

Komentarze

Popularne posty