Mandarynkowe ciasto migdalowe (bez maki)

Skladniki:
3 mandarynki
280 g migdalow
Lyzeczka sody
Laska wanilii
5 jajek
3 lyzki syropu klonowego

Przygotowanie:
Mandarynki gotowalam w wodzie na wolnym ogniu przez 30 minut. Nastepnie przekroilam i po wystudzeniu wyjelam pestki. Pierwotnie plan byl taki,ze zblenduje cale owoce,ale po zastanowieniu zblendowalam tylko miazsz z 2 mandarynek i jedna ze skora. W trakcie blendowania dodawac migdaly, a nastepnie wczesniej roztrzepane jaja, nasiona wanilii, sode i syrop klonowy. Powstala mase przelac do okraglej formy wylozonej na dnie papierem do pieczenia. Piec 25-30 minut w 180 stopniach.Zostawic do calkowitego wystudzenia Przepis zaczerpniety z ksiazki 'cookies, muffins+cakes homestyle' bardzo zmodyfikowany.



Komentarze

Popularne posty