Jajecznica paprykowa w kruchych 'miseczkach'

Czas przygotowania: 20 minut
Czas pieczenia:12 minut
Skladniki:
Na spody: (Przepis Irminy Krzysztofowicz na kruche ciasto owsiane, dodalam jajko i zmienilam troche proporcje)
Pol szklanki maki pszennej
1/3 szklanki maki pszennej razowej
1/3 szklanki platkow owsianych
ok 50g masla
1 jajko
3 jajka
Pol czerwonej papryki
Przygotowanie:
Laczymy skladniki na ciasto i zagniatamy. Nastepnie delikatnie rozwalkowac i wyciac okragle ksztalty. Wgniesc wyciete kolka w zaglebienia formy na muffiny. Na patelni usmazyc jajecznice z pokrojona w kostke papryka. Spody piec przez 10-12 minut w 180 stopniach. Po wyjeciu, wypelnic jajecznica.
Do zrobienia ciasta mozna uzyc roznych rodzajow mak, badz tylko jednej.

Komentarze

Popularne posty