Paluszki rybne

Skladniki:
500g fileta z dorsza atlantyckiego
Kromka chleba
1 jajko
Garsc natki pietruszki
Garsc koperku
Pieprz
Sok z polowy cytryny
Pol cebuli
Panierka: 2 lyzki ziaren slonecznika, 2 lyzki platkow migdalow, 1 lyzka siemienia lnianego, 1 lyzka pestek dyni,3 lyzki platkow orkiszowych, 2 lyzki platkow owsianych, 1 lyzka nasion sezamu


Przygotowanie:
Filety pokroic na drobniejsze kawalki, polaczyc z chlebem,jajkiem,natka,koperkiem,cebula i sokiem z cytryny ,nastepnie zblendowac i uformowac paluszki. Skladniki na panierke rowniez zblendowac. Uformowane paluszki obtoczyc w panierce i piec w 180 stopniach przez 20-25 minut (po 10 minutach pieczenia odwrocic)
‪#‎ryba‬ ‪#‎dorsz‬ ‪#‎obiad‬ ‪#‎paluszkirybne‬

Komentarze

Popularne posty