Ciastka z farszem dyniowo-jablkowym

Skladniki:
Na ciasto:
300g maki
130g masla
70ml lodowatej wody
Pol lyzeczki cynamonu
Na farsz:
1/2 dyni pizmowej
2 jablka
Pol lyzeczki imbiru
Pol lyzeczki cynamonu
Mala garsc rodzynek

Przygotowanie:
Make zagniesc z zimnym maslem pokrojonym w kostke i cynamonem, stopniowo dolewajac wode. Ciasto odstawic na 30 minut do lodowki. W tym czasie pokroic w kostke dynie i jablka, posypac imbirem i cynamonem, podlac woda i dusic pod przykryciem do miekkosci. Rozwalkowac ciasto. Nastepnie wycinac okragle ksztalty foremkami do ciastek. Wylozyc brzegi foremek (najlepiej sprawdzilyby sie foremki do tartaletek, ale jesli ktos ich nie ma,tak jak ja :) mozna uzyc zwyklych foremek do muffinow, z braku laku dobre i to :) Wypelnic farszem, zagiac delikatnie brzegi do srodka, choc nie trzeba i piec w 190 stopniach przez 20 minut

‪#‎ciastka‬ ‪#‎dynia‬ ‪#‎deser‬



Komentarze

Popularne posty