Rozgrzewająca potrawka z ciecierzycą i indykiem


Czas przygotowania: 30 minut

Składniki:
2 szklanki ugotowanej ciecierzycy
500g mielonego indyka
550ml passaty pomidorowej
1 czerwona cebula
2 ząbki czosnku
Gałązka rozmarynu
Imbir, kmin, wędzona papryka, ostra papryka, czosnek granulowany

Przygotowanie:
Czosnek i cebulę pokroić i podsmażyć na odrobinie tłuszczu. Wrzucić mięso i chwilę obsmażyć. Wlać passatę, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem przez ok 15-20 minut od czasu do czasu mieszając. Wrzucić ciecierzycę i gotować na wolnym ogniu jeszcze przez kolejne 10 minut.
‪#‎ciecierzyca‬ ‪#‎indyk‬ ‪#‎potrawka‬ ‪#‎passata‬



Komentarze

Popularne posty