Amarantusowa czekolada z jabłkowymi chipsami


Zainspirowana czekoladą crunchy Mai Otto z grupy blw przepisy zrobiłam swoją wersję z amarantusem ekspandowanym i suszonymi jabłkami
Czas przygotowania: 7 minut

Składniki:
3/4 szklanki roztopionego oleju kokosowego
3-4 łyżki syropu klonowego
2,5 łyżki kakao
5 łyżek amarantusa ekspandowanego z melasą
Kilka jabłkowych chipsów (miałam kupne)

Przygotowanie:
Olej kokosowy rozpuścić w garnku, następnie dodać syrop klonowy oraz kakao i dokładnie wymieszać (najlepiej w tym celu użyć trzepaczki). Następnie dodać amarantus i ponownie wymieszać.Na mała blachę (24x20cm) wylać czekoladę i ułożyć na wierzchu jabłkowe chipsy. Wstawić do zamrażarki na ok 10 minut (aż czekolada zastygnie), oderwać folię. Gotowy blok połamać na kawałki.
‪#‎czekolada‬ ‪#‎słodkie‬ ‪#‎słodycze‬ ‪#‎olejkokosowy‬ ‪#‎kakao‬ ‪#‎amarantus‬ ‪#‎chipsyjabłkowe‬

Komentarze

Popularne posty