Amarantusowa czekolada z jabłkowymi chipsami
Zainspirowana czekoladą crunchy Mai Otto z grupy blw przepisy zrobiłam swoją wersję z amarantusem ekspandowanym i suszonymi jabłkami
Czas przygotowania: 7 minut
Składniki:
3/4 szklanki roztopionego oleju kokosowego
3-4 łyżki syropu klonowego
2,5 łyżki kakao
5 łyżek amarantusa ekspandowanego z melasą
Kilka jabłkowych chipsów (miałam kupne)
Przygotowanie:
Olej kokosowy rozpuścić w garnku, następnie dodać syrop klonowy oraz kakao i dokładnie wymieszać (najlepiej w tym celu użyć trzepaczki). Następnie dodać amarantus i ponownie wymieszać.Na mała blachę (24x20cm) wylać czekoladę i ułożyć na wierzchu jabłkowe chipsy. Wstawić do zamrażarki na ok 10 minut (aż czekolada zastygnie), oderwać folię. Gotowy blok połamać na kawałki.
#czekolada #słodkie #słodycze #olejkokosowy #kakao #amarantus #chipsyjabłkowe
Komentarze
Prześlij komentarz