Pasta z ciecierzycy, pieczonego bakłażana i pestek dyni


Czas przygotowania: 30 minut

Składniki:
Szklanka ugotowanej ciecierzycy (bądź z puszki)
Ćwiartka bakłażana
1/3 szklanki pestek dyni
Wedzona papryka, czosnek granulowany, pieprz
5 łyżek oliwy z oliwek


Przygotowanie:
Bakłażana pokroić w kostkę, skropić oliwą z oliwek i posypać wędzoną papryką. Piec w 190 stopniach do miękkości (ok 15 minut). Pestki dyni uprażyć na patelni. Następnie zblendować wszystkie składniki z dwoma łyżkami oliwy z oliwek. Przełożyć do naczynia i polać oliwą z oliwek.
‪#‎pasta‬ ‪#‎ciecierzyca‬ ‪#‎bakłażan‬ ‪#‎nakanapki‬
https://www.facebook.com/szybkieizdrowe/


Komentarze

Popularne posty