Jaglany quiche ze szpinakiem
Czas przygotowania: 35 minut
Składniki:
0,5 szklanki kaszy jaglanej
6-7 jajek
Garść szpinaku
0,5 pęczka szczypiorku
0,5 szklanki kremówki
4 łyżki startego parmezanu
Kilka pomidorków koktajlowych
Przyprawy: czosnek granulowany, oregano, bazylia, pieprz ziołowy, pietruszka
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną ugotować. Jajka roztrzepać z kremówką i przyprawami, dodać poszatkowany szczypior i szpinak, starty parmezan i ugotowaną kaszę. Całość wymieszać i przelać do wysmarowanej masłem formy na tartę. Na wierzch ułożyć pomidorki. Piec w 190 stopniach przez 20-25 minut.
#kaszajaglana #tarta #quiche #jajka #śniadanie #jaglanka
Komentarze
Prześlij komentarz