Nadziewane musem malinowym placki gryczane
Inspiracja: omleciki Agnieszki Dąbrowskiej z grupy blw przepisy, dzięki!
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
Na placki:
3/4 szklanki jogurtu greckiego
1/3 szklanki mleka
5-6 łyżek mąki gryczanej
1 łyżeczka sody
1 jajko
Kilka kropel soku z cytryny
Łyżka syropu klonowego (opcjonalnie)
3/4 szklanki mrozonych malin
Przygotowanie:
Skladniki na placki połączyć (ciasto powinno być dość gęste). Maliny zblendować. Wylewać na natłuszczoną patelnię po łyżce ciasta, podsmażyć chwilę, wyłożyć łyżeczkę musu z malin i przykryć kolejną łyżką ciasta, odwrócić i smażyć jeszcze przez chwilę.
#placki #plackigryczane #pankejki #maliny
Komentarze
Prześlij komentarz