Karmelowe batoniki z ziarnami
Czas przygotowania: 7 minut
Składniki:
1/3 szklanki siemienia lnianego
1/3 szklanki ziaren słonecznika
1/3 szklanki pestek dyni
1/3 szklanki cukru kokosowego
1,5 łyżki masła
1 łyżka kremówki
Przygotowanie:
Masło rozpuścić w garnku, wymieszać z kremówką. Pestki dyni i słonecznik zblendować (tylko chwilę, nie na gładką masę). Wszystkie ziarna połączyć z masłem, dodać cukier i wszystko dokładnie wymieszać. Wyłożyć na małą blachę pokrytą papierem do pieczenia. Wyrównać za pomocą silikonowej szpatułki. Piec przez 7-8 minut w 190 stopniach. Po wyjęciu zostawić do wystudzenia. Pokroić i przy użyciu noża oddzielić od papieru.
#batoniki #siemięlniane #pestki #ziarna #słodkie
Komentarze
Prześlij komentarz