Amarantusowe bułeczki


Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:
2 szklanki mąki
3/4 szklanki amarantusa ekspandowanego z melasą
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 szklanki mleka
70g zimnego masła

Przygotowanie:
Mąkę i amarantus wymieszać z proszkiem do pieczenia, dolać mleko i wrzucic pokrojone masło. Zagnieść ciasto. Delikatnie rozwałkować i przy użyciu foremki do wycinania ciastek, wycinać okrągłe kształty o grubości ok 2cm. Ułożyć na blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Piec w 200 stopniach przez 15-20 minut aż do zrumienienia. Pozostawić do wystudzenia. Świetnie smakują posmarowane masłem i dżemem bądź polane miodem.
‪#‎bułeczki‬ ‪#‎ciastka‬ ‪#‎amarantus‬ ‪#‎przekąska‬



Komentarze

Popularne posty