Malinowe pankejki na mleku kokosowym z quinoa


Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:
1,5 szklanki mąki ryżowej
1 3/4 szklanki mleka kokosowego
2 łyżki skrobii ziemniaczanej
1,5 łyżeczki sody
Kilka kropel soku z cytryny
3 łyżki ugotowanej komosy ryżowej
Szklanka mrożonych malin
2 łyżki syropu klonowego (opcjonalnie)

Przygotowanie:
Maliny zblendować, połączyć z resztą składników i usmażyć placki. Część z nich usmażyłam bez musu z malin.
‪#‎pankejki‬ ‪#‎placki‬ ‪#‎śniadanie‬ ‪#‎quinoa‬ ‪#‎komosaryżowa‬ ‪#‎maliny‬ ‪#‎bezglutenu‬ ‪#‎beznabiału‬



Komentarze

Popularne posty