Zupa krem z batata i marchewki z rybnym akcentem
Czas przygotowania: 30 minut
Składniki ( na porcje dla 1 dziecka i 1 osoby dorosłej):
2 filety z łupacza (można zastąpić jakąkolwiek inną rybą)
Pół niewielkiego batata
Pół marchwi
Plaster pietruszki
Pół czerwonej cebuli
1 ząbek czosnku
1/3 szklanki śmietanki
1,5 szklanki wody
Garść świeżego szpinaku
0,5 łyżeczki startego imbiru,0,5 łyżeczki wędzonej papryki, Pieprz gruboziarnisty, szczypta kurkumy
Przygotowanie:
Batata, marchew i pietruszkę ugotować do miękkości. Cebulę i czosnek podsmażyć. Dodać do warzyw, wlać kremówkę, wsypać przyprawy i zblendować na gładki krem. Dodać rybę i gotować ok 5-7 minut. Na końcu dodać liście szpinaku. Posypać pieprzem
Inspiracja: http://www.waitrose.com/…/ProductView-10317--135463-Waitros…
#zupa #obiad #krem #batat #ryba
Komentarze
Prześlij komentarz