Gryczane pankejki z jabłkiem i pietruszką


Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:
Na placki:
Szklanka mleka
1 jajko
Szklanka mąki gryczanej
1/3 korzenia pietruszki
1 jabłko
Garść rodzynek
Przyprawy: 0,5 łyżeczki imbiru, 1 łyżeczka cynamonu, 2 rozgniecione goździki, kilka rozgniecionych ziaren kolendry
1 łyżeczka cukru kokosowego (opcjonalnie)
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Na polewę:
70g kremowego serka
2 łyżki syropu klonowego
2 łyżki posiekanych orzechów laskowych

Przygotowanie:
Jabłko i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z reszta składników i usmażyć małe pankejki. Serek wymieszać z syropem klonowym i polać gotowe placki. Posypać orzechami
‪#‎placki‬ ‪#‎pankejki‬ ‪#‎jabłko‬ ‪#‎pietruszka‬ ‪#‎słodkie‬



Komentarze

Popularne posty