Mleko wielosmakowe


 Składniki:
Szklanka wiórków kokosowych
1/3 szklanki płatków migdałów
1/3 szklanki orzechów laskowych
3 łyżki sezamu


Przygotowanie:
Wszystkie składniki zalać 3,5 szklankami gorącej wody. Pozostawić na kilka godzin (ja pozostawiłam na 3h). Po tym czasie blendować przez kilka minut. Nastepnie na garnek/miskę wyłożyć pieluchę tetrową/gazę i przelać zblendowaną masę. Wycisnąć całe mleko. Przelać do butelki. Pulpy użyłam do zrobienia kulek kokosowych (kiedyś zamieściłam przepis). Do zrobienia kakao zużyłam 1 szklankę mleka dodałam 1,5 łyżki kakao, 1 łyzkę syropu klonowego oraz laskę wanilii, całość zagotowałam.
‪#‎mleko‬ ‪#‎kokos‬ ‪#‎wiórkikokosowe‬ ‪#‎migdały‬ ‪#‎mlekoroslinne‬





Komentarze

Popularne posty