Owsiano-amarantusowe ciasteczka z orzechową nutką
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
2 szklanki mąki owsianej
50g oleju kokosowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajko
3,5 łyżki syropu klonowego
3 łyżeczki amarantusa ekspandowanego z melasą
2 łyżeczki sezamu
1 łyżka masła orzechowego
Przygotowanie:
Mąkę, proszek do pieczenia, amarantus i sezam połączyć. Dodać roztopiony olej kokosowy, jajko oraz masło orzechowe. Nastepnie zagnieść ciasto. Owinąć folią i włożyć do lodówki na 10-15 minut. Następnie podsypać odrobiną mąki i rozwałkować. Wycinać okrągłe kształty i wyłożyć na blachę. Piec przez 10 minut w 200 stopniach.
#ciastka #mąkaowsiana #słodkie #bezglutenu #masłoorzechowe #amarantus
Komentarze
Prześlij komentarz