Kalafior w panierce curry


Czas przygotowania: 20 minut

Składniki:
5 różyczek kalafiora (użyłam mrożonego)
4 łyżki bułki tartej
3/4 łyżki średnio ostrej mieszanki curry
Pół łyżeczki kurkumy
1 jajko
1 łyżka mleka kokosowego
Olej do smażenia


Przygotowanie:
Kalafior wrzucić na 2-3 minuty do wrzątku. Nastepnie różyczki osuszyć i pokroić w plastry. Jajko roztrzepać z mlekiem. Bułkę tartą wymieszać z curry i kurkumą. Plastry kalafiora obtoczyć w jajku i bułce. Smażyć na złoty kolor z obydwu stron. Dla najmłodszych można upiec w piekarniku.
‪#‎kalafior‬ ‪#‎przekąska‬ ‪#‎curry‬

Dorota Słowińska

Komentarze

Popularne posty