Ziemniaczane trójkąty z tymiankiem


Czas przygotowania: 30 minut

Składniki:
350g ziemniaków
90g mąki ryżowej
1 roztrzepane jajko
2 łyżeczki suszonego tymianku
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 łyżki masła
1 łyżka mleka
Odrobina oleju


Przygotowanie:
Ziemniaki ugotowac do miękkości. Ugnieść z reszta składników na gładką masę. Uformowane kule  rozwałkować na grubość ok 5 mm. Pokroić na 6 równej wielkości trójkątów. Patelnię posmarować tłuszczem. Ułożyć na niej trójkąty i smażyć na wolnym ogniu pod przykryciem po kilka minut z każdej strony.
‪#‎ziemniaki‬ ‪#‎przekąska‬ ‪#‎tymianek‬ ‪#‎bezglutenu‬

Dorota Słowińska


Komentarze

Popularne posty