Kotlety z fasoli i ciecierzycy



Składniki:
0,5 szklanki ciecierzycy
0,5 szklanki fasoli
1 jajko
0,5 cebuli
3 łyżki oliwy z oliwek
4 łyżki bułki tartej
Suszona pietruszka, słodka czerwona papryka, wędzona papryka w proszku, czosnek granulowany, pieprz, oregano


Przygotowanie:
Fasolę i ciecierzycę namoczyć w wodzie i pozostawić na noc. Następnego dnia ugotować do miękkości. Następnie przy pomocy ugniataczki do ziemniaków ugnieść, dodać jajko, oliwę z oliwek, startą na tarce o grubych oczkach cebulę i przyprawy. Uformować małe kotleciki, obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na odrobinie oleju. Można tez spróbować upiec w piekarniku.
‪#‎ciecierzyca‬ ‪#‎kotletywarzywne‬ ‪#‎fasola‬ ‪#‎falafele‬ ‪#‎kotlety‬
  
                                                     

Komentarze

Popularne posty