Nektarynki pod biszkoptem


Czas przygotowania: 15 minut+25 minut na pieczenie

Skladniki:
5 nektarynek
Garsc rodzynek
4 lyzki wiorek kokosowych
Pol lyzeczki cynamonu
Na biszkopt :
5 jajek
1 lyzka syropu klonowego
5 lyzek maki

Przygotowanie:
Nektarynki obrac ze skorki i pokroic w kostke, wymieszac z rodzynkami, wiorkami i cynamonem i ulozyc na dnie formy. Bialka ubic na sztywna piane. Zmniejszyc obroty i dodawac po jednym zoltku i syrop klonowy. Dosypac make i wymieszac lyzka. Nastepnie wylac mase na owoce. Wstawic do piekarnika nagrzanego do 150 stopni. Po 5 minutach podkrecic temperature do 170 i piec przez kolejne 20-25 minut. Nakladac lyzka, jesc cieple :)
*klonowca mozna zastapic stewia, cukrem kokosowym badz niczym :)
‪#‎deser‬ ‪#‎biszkopt‬ ‪#‎nektarynki‬ ‪#‎ciasto‬ ‪#‎slodkie‬

Komentarze

Popularne posty