Warzywne mini kotleciki z kaszy manny
Czas przygotowania: 30 minut
Składniki:
Szklanka kaszy manny
Szklanka mrożonego mixu warzyw (groszek fasolka szparagowa, marchewka, kukurydza)
1 jajko
1/4 czerwonej cebuli
Przyprawy: Czosnek granulowany, rozmaryn, oregano, świeża natka pietruszki, suszona szałwia, pieprz
Przygotowanie:
Mannę zalać 2-2,5 szklankami wody, dodać zioła i przyprawy, zagotować do momentu aż kasza wchłonie wodę, ale nie na tyle, aby była bardzo sztywna tylko taka, aby można z niej było uformowac kotlety. Warzywa ugotować w wodzie, Pokroić drobno fasolke i marchewkę. Wymieszać z kaszą, startą na tarce cebulą i jajkiem. Uformować małe kotlety. Smażyć z dwóch stron na wolnym ogniu do zrumienienia. Po usmażeniu kotlety mają miękką konsystencję, bardzo przypominającą kluski śląskie.
#kotlety #kaszamanna #obiad #warzywa
Komentarze
Prześlij komentarz